Linsoperationer

Linsoperationer

Till skillnad från laseroperationerna utförs dessa i ögats inre och används oftast vid synfel av högre grad eller när tillståndet på hornhinnan inte tillåter en ögonlaserbehandling.
 
I denna grupp ingår:
 

ICL - Intraocular Contact Lens

De olika typen av synfel (närsynthet, översynthet och astigmatism) kan även behandlas med hjälp av en mycket tunn konstgjord "extra lins" som placeras i ögat mellan regnbågshinnan och den egna linsen, (i den s k bakre kammaren). Linsen är gjord av kollagen eller silikon. Ingreppet är således intraoculärt och är inte beroende av hornhinnans tillstånd. Kontraindikationer för ICL kan dock förekomma beroende på tillståndet i övriga delar av ögat. ICL är ett renodlat mikrokirurgiskt ingrepp och bör utföras endast av ögonkirurger som fått speciell utbildning för detta ändamål.
Läs mer »
 
 

RLE - Refractive Lens Exchange

RLE är operationsmetoden som korrigerar olika typer av synfel (närsynthet, översynthet, astigmatism) genom att avlägsna ögats egen lins. Samma metod används även för behandling av ålderssynthet. I själva verket innebär detta att man utför en gråstarrs operation på ett öga där linsen fortfarande är klar (utan gråstarr), därav och namnet "clear lens extraction".
 
Låt oss hjälpa dig! 
_________________________________

Boka en gratis undersökning
Ring mig
Beställ information
 
Namn*
 
Mobil*
 
Epost*
 
_________________________________